یکی از عواملی که موجب کم شدن کیفیت گردو و بادام سنگی و ایجاد خسارت در این محصول می تواند باشد سیاه شدن گردو است. حال می خواهیم بدانیم که چرا مغز گردو سیاه می شود و علت های اصلی آن چیست؟
سیاه شدن مغز گردو علت های مختلفی داشته و می توان گفت که این محصول نیاز به مراقبت ویژه ای برای با کیفیت بودن دارد. این علت ها می تواند شامل موارد زیر باشد:
- بیماری های باکتری مخصوص گردو که علائم آن روی برگ و پوست گردو نمایان می شود.
- کرم خراط گردو که نوعی کرم است که مغز گردو را نشانه گرفته و باعث از بین رفتن محصول می شود.
- عوامل محیطی که منظور آب و هوا بوده و گرمای بیش از اندازه موجب از بین رفتن مغز گردو و سفتی و سیاهی آن می شود.
- استفاده از نهال های سالم برای کاشت که قدم اول برای موفقیت در کشت گردو بوده و باید به نحوه ی درستی اجرا شود تا زمان برداشت به میزان لازم محصول دریافت شود.
- تغذیه و کود دهی گردو نیز بسیار تاثیر گذار روی مغر گردو می باشد.
- زمان و نحوه ی مناسب برداشت که باید بسیار در آن دقت کرد و نباید زودتر یا دیر تر از آن اقدام کرد تا محصول به صورت مناسب برداشت شود.
- خشک کردن گردو و گردو پکان با پوست که بعد از برداشت، نقش مکمل مغز گردو را داشته و نحوه ی خشک کردن آن روی میزان کیفیت و بازدهی گردو موثر بوده است.
این موارد از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار بر روی سیاهی مغز گردو بوده و باید بسیار در اجرای هر مرحله دقت کرده تا گردو به این مرحله نرسد و با بهترین کیفیت برای استفاده از آن توزیع شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.